3 Mart 2009 Salı

Fotoğraf'lar - Konuşmalar

Doğa, bakmasını bilen gözlere herşeyi söyler; o çeşitlidir, sonsuzdur, derindir, bir o kadar da pusludur sakladığı sırlarıyla. Durup seyretmelidir bazen bakmalıdır insan, o dev o ulu ağacın bile bu resmin içinde ve bu resmin bir parçası olduğuna...

Ulu ağaç, farkındadır bir bütünün parçası olduğunun, aynı havayı soluduğunun, aynı doğayı paylaştığının tüm canlılarla.
Farkındadır çünkü, zarar verdiği görülmemiştir daha dibindeki otlara.

Yaz aylarında çocuklar oynardı bu resimde özgürce, şimdilerde belediye çocuk parkı yapıyor görülen çimenliğe, oynasın diye çocuklar, tasarlanmış plastikten oyuncaklarla. Betondan sınırlar çiziliyor çimene, yeşil döndürülüyor griye, siyaha. Sınırlar konuluyor çocukların oyunlarına bile.
Meşe ağacıyım ben, Anadolu'nun yerlisiyim. Böyle tek değildim eskiden, ormandım orman.

2 yorum:

  1. '' Öğretmenim, tuvalete gidebilir miyim?''

    Yukarıdaki cümle, öğrenim hayatımız boyunca sıkça sorduğumuz sorunların başında geliyor, değil mi? Yıllar sonra, Adıyaman'ın Gerger İlçesi, Kaşyazı Köyündeki Karük İlköğretim Okulu'ndaki manzarayı HaberTurk'te görünce; ' Meğer şanslı azınlıktanmışız ' dedim kendi kendime.

    Evet, yanlış duymadınız. Ben ve bu yazıyı okuyan sen, şanslı azınlıktanız. Anadolu'da bir çok okulun türlü fiziki sorunlarını, öğretmen eksikliğini duyardıkta, insanın en temel ihtiyaçlarından birisi olan tuvalet ihtiyacını gidermenin başlı başına bir sorun olduğunu aklımıza getirmezdik. Onca yetersizliklere rağmen Karük İlköğretim Okulu'ndaki bu çağdışı manzarayı eğitim neferimiz Ahmet Elmacı sayesinde öğrendik.

    HaberTurk'te yayınlanan ' Tuvaletsiz Okul ' haberi bizi harekete geçirdi. Hem gelecek nesillere kalıcı bir temizlik alışkanlığı kazandırmak hem de okullarımızın olmazsa olmaz bu fiziki zorunluluğunu hayata geçirmek adına; www.okulumuzatuvalet.org sitesi altında '' Okulumuza Tuvalet '' adlı projeyi hazırladık.

    Karük İlköğretim Okulu'ndaki bu geri kalmış manzara ne ilk ne de son...Fakat bu olumsuz manzarayı düzeltmek bizlerin elinde. Karük İlköğretim Okulu'nda olduğu gibi Anadolu'nun birçok köyünde çocuklar sizlerin desteklerini bekliyor... '' Okulumuza Tuvalet '' projesi ile sizde bu harekete ortak olun...

    www.okulumuzatuvalet.org
    destek@okulumuzatuvalet.org

    YanıtlaSil
  2. Yazı ve resimlerime bir yorum yapılmamış, bu doğru değil ve yeri değil.
    Yolunuz açık olsun...

    YanıtlaSil