12 Haziran 2009 Cuma

Bisikletle Yalova'ya eşlik turu.

Akşamdan arayan genç bisiklet tutkunu arkadaşım Baki Berk; ''Bisikletle Dört Deniz'' adını verdiği bir tura çıkacağını benimde eşlik edip edemeyeceğimi sordu? -Keşke genç olsaydım ve bu kadar çok sorumluluk yükü omuzlarımda olmasaydı da gelebilseydim. diye düşündüm ve -Yalova'ya kadar sana eşlik edebilirim, dedim...

Sabah 0600'da aradı ve İzmit'ten yola çıktığını söyledi, ben de Yeniköy-Sepetlipınar durağında ona katıldım.
Bisikleti ve arkasında yüklü romorkü ile Berk, uzun soluklu bir turun başlangıcında ilerlerken.

Sabah serinliğinde yaban çiçeklerinin ve ıhlamurların kokuları içinden geçerek, körfezin güney kıyıları boyunca batıya ilerledik ve bir solukta Yalova il sınırına geldik. Arkadaşımın ilk il sınırı değişimi, buradan öte birçok ilden geçeçek, güzel anılar biriktirerek...

Selam sana genç arkadaşım, ülkemin insanları seyirciyken sen hayallerinin gerçekleştiricisi oluyorsun, ne mutlu sana.

Yalova'ya vardığımız da benim sayacım 60 km'yi gösteriyordu. Dümdüz denebilecek sıkıcı bir yoldan gelerek bu şirin ilimize ulaşmıştık. Yalova, bisiklet kültürü gelişmiş, genç yaşlı birçok kişinin bisiklete bindiği bir şehir. Küçük bir kahve'de, Ankara asıllı 10 yıllık Yalova'lı, lisesinde ingilizce öğretmeni olan 55 yaşında, Mesut bey'in misafiri olduk, tatlı sohbetler yaptık.

Öğlen gibi Yalova'dan çıktık, ben eve bisikletimle döneceğimden Baki'yi Çınarcık ayrımında yolcu ederek ayrıldım. Yolu açık olsun...

Yalova'nın çınarlı yolları. Öğle sıcağında serin, çünkü zamanında bu ağaçlar ekilmiş, dönüş yolunda eve varana kadar kavrulduğumu düşününce, ana yol kenarlarını neden böyle ağaçlandırmamışız.
Öğle yemeği olarak 2 kır pidesi yedim, ayran içtim, 3.75 lira tuttu. Bugün yapılan yakıt harcaması!

Dönüşüm sıcak nedeniyle hayli yorucu oldu. Rüzgar, karayel ve arkamdan, bana yardımcı fakat sıcak. Kaytazdere civarında daha önce de altında gölgelendiğim asırlık çınar beni ağırladı. Yol boyu yoğun kamyon ve araç trafiği ve onların gürültü ve pis dumanları en can sıkıcı durumdu.
Güzel bir gündü. Eve 1730'da vardım. 125 km. yol yapmışım ve yorulmuşum ama değerdi.
Gezmek hele de bisikletle gezmek, geliştiren, gençleştiren, farkındalığı arttıran, müthiş bir etkinlik, bir yaşam biçimi... Bugün yakıt tüketmedim, çevreyi kirletmedim, gürültü yapmadım, yavaş ve dolu dolu yaşadım.
Hızlı olmaya değil, yavaşlamaya ihtiyacımız var.
Yolunuz açık olsun...

7 yorum:

  1. Sevgili Üstadım,yalova Çınarçık Esenkent,Armutlu,Gemlik,Orhangazi ,Yalova Darıca ve Darıca,Topçular,Kılıçköy,Burhaniye Kızderbent,Boyalıca,OrhangaziYalova,Darıca Şile Ağva Darıca turlarım var bende sizler gibi çok seviyorum bisiklete binmeyi,tüm uğraşılarınızda başarılar ve sağlıklı günler diliyor saygılar sunuyorum.

    YanıtlaSil
  2. Merhaba Sevgili Coşkun Bey,
    Genç bisikletçi dostumuza yardımlarınızdan dolayı çok teşekkür ederiz.
    Bisikletçimizin yolu açık olsun...

    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  3. merhabalar çoşkun bey.

    sitenizi geçenlerde bisikletforum'dan buldum. yaz tatilimde vakit olur da bisikletimle birlikte yeniköye gelirsem, tur arkadaşı olabiliriz diye düşünmüştüm :)

    sitenizi de sık kullanılanlarıma ekledim. yeni yazılarınız geldikçe takip etmeye çalışacağım.

    yalovaya kadar gidip gelmek çok güzel bi tur olmuştur eminim. gerçi D100'ün trafiği yol boyunca size sıkıntı yapmış olabilir ama ondan sonra yalova içindeki şehir turu daha eğlenceli ve sakin geçmiştir herhalde.

    görüşmek üzere, kendinize iyi bakın.

    bol pedallı günler.

    YanıtlaSil
  4. merhaba coşkun bey ;

    güzel dostumuz berk ile birleşip yol kat etmeniz ve birlikteliği bize aktarmanız çok hoş . teşekürler ve güzel günler .


    sevgi , muhabbet .

    YanıtlaSil
  5. Coşkun bey oğluma arkadaşlık ettiğiniz için size çok teşekkür ederim. Allah' a emanet olun, yolunuz hep açık olsun:))

    YanıtlaSil
  6. Kaptanım bana eşlik ettiğiniz için çok teşekkürler. Şu an İzmir' deyim. Dün sabah vardım. Allah izin verirse bu sabah Kuşadası-Muğla-Antalya istikametine doğru hareket edeceğim. Daha sonra ver elini Afyonkarahisar-Eskişehir-İzmit

    Fotoğraflarınız sayesinde o ilk günün heyecanını hatırladım. İçim biraz tuhaf oldu.

    Hoşça kalın..

    Baki Berk KAYALAR

    YanıtlaSil
  7. Zorlu yolculuğunun ilk başında yeğenimize verdiğiniz destekten dolayı teşekkür ederiz. Enerjiniz daim olsun.

    YanıtlaSil