7 Aralık 2009 Pazartesi

Bahçemdeki Kuş: Kızılgerdan


Bird in my garden, originally uploaded by coskunTR.
Evimin bahçesindeki, geçen yıl palamutlarını saksılara ektiğim meşe ve at kestanesi fidanlarından iki tanesini, mahallemizdeki parka çisil çisil yağmur eşliğinde ekmiş eve doğru dönüyordum. Mahallemizin kedilerinden birinin bahçe çitine doğru hızla ve yukarı bakarak seyirttiğini gördüm. Bu kedilerin kuş yakalama ve takip hareketiydi. Kedi beni görünce kaçtı. Bahçe çitine dikkatli bakınca, hanımeli dallarının arasında küçük kuşu gördüm. Gerdanı kırmızı, tedirgin ve ürkek bana bakıyor fakat kaçmıyordu. Hemen eve hanıma seslendim ve fotoğraf makinemi istedim. Bu güzel minik kuş, yakın çekime müsade etti ve adeta poz verdi. Yeni 55-250is objektifimle böylesine yakından kuş çektiğim ilk fotoğraflarımdı ve heyecanlıydım. Aslında yakından kuş çekmek çok zordu ve donanım(Güçlü objektif, Tripod, ışık v.s.) gerektiriyordu. Kuşa zarar vermeden adeta onu avlamış ve güzelliğinin anlarını fotoğraf karelerine hapsetmiştim ama onun özgürlüğünü ve canını almadan. İşte fotoğrafın gücü ve tılsımı...
Kuşun cinsini ve adını Trakuş sitesinden öğrendim. Bu Bir Kızılgerdan. Bizim buraların yerlisi, devamlı kuşlarından. Bu site kuş fotoğrafçılığına gönül vermiş insanların nefis fotoğrafları ve bilgilerle dolu... Kuşun sesini bile dinleyebiliyorsunuz. Dinlediğimde aslında bu kuşun sesine aşina olduğumu fakat daha önce kuşa dikkat etmediğimi anladım. Dikkat etmediğimiz ve bakmasını bilmediğimiz için güzelliklere yabancıyız aslında.


Aynı kuşun diğer bir pozu.


6 yorum:

  1. Coşkun hoca fotoğraflar çok güzel. Sayende kızılgerdan'la tanıştım. Yeni kuş resimlerini de bekliyorum.

    YanıtlaSil
  2. "Bakmasını bilmediğim için yabancısı olduğum güzelliklerin" farkına varmamı sağladınız, teşekkürler.

    YanıtlaSil
  3. Yaşam yolunuz olarak ifade ettiğiniz şeyler gerçekten çok güzel ve her birimiz için dikkate alınması gereken şeyler. Bakışınız ve bakışınız sonucu ortaya çıkan görüşünüz için teşekkürler.

    YanıtlaSil
  4. merhaba, burda cok var bu kustan Turkiye'de hic gormemsitim cok guzeller, fransizca adi da kirmizi gerdan "rouge gorge" tesekkurler paylastiginiz icin

    YanıtlaSil
  5. Kaptanım harika fotoğraflar. Bu şirine ile beni tanıştırdığınız için teşekkür ederim.

    Berk

    YanıtlaSil
  6. Fotoğraflar için teşekkürler:) Kızılgerdanlar çok özel kuşlar diyesim var... "Size" gelirler, sizin için şakırlar ve poz verirler:) Henüz çözemedim ama minicik, sevgi dolu, harika ruhlar:)

    YanıtlaSil