23 Ağustos 2009 Pazar

Bisikletle Kartepe Zirvesi


Bizim bölgemizin en yüksek tepesi samanlı dağlarından Kartepe'dir. Eskiden adını daha çok anardık, tepesindeki tv. vericisine çevriliydi antenlerimiz. O zamanlar adı Keltepe idi.
Bu cumartesi(22 Ağustos) havanında açık ve güzel olmasıyla, bisikletle Kartepe'ye çıkmaya karar verdim. Zaten bisikletforumdan İstanbul'dan gelip dağa ve vericinin bulunduğu zirveye çıkanları okudukça, çıkma isteğim artıyordu.

13 Ağustos 2009 Perşembe

Bisiklet Gezisi- Saraylı köyü ve Sapanca gölü

Saraylı Köyü gezisi: 10.Ağustos-Pazartesi günü kısa bir belgeleme turu yapmak istiyorum.
Gölcük'e bağlı bu köye daha önce gitmiş, fotoğraflarını çekememiştim. Evden çıktıktan sonra ana yola (D-100) çıkmadan İhsaniye üzerinden gidiyorum. Bu yollar benim devamlı antrenman yollarım. İnişli-çıkışlı yolları, müthiş doğası, köylerin içinden geçilmesi, sakin olması, temiz havası, derelerinin müziği....
Neyse, deprem kalıcı konutlarını geçtim. Kısa ve dik bir rampayı çıkınca mezarlıklara geldim. Sola dönerek Saraylı köyüne giriş yaptım.

8 Ağustos 2009 Cumartesi

Bisiklet Gezisi- Nüzhetiye, alabalık

4.Ağustos, Salı günü; sık sık yaptığım kısa antreman turlarından birine daha başlıyorum. Nereye gideceğime karar vermeden, Gölcük yönüne doğru pedal basıyorum. İhsaniye üzerinden sola dönerek Ümmiye köyü yoluna sapıyorum. Bu yol beni, takip ettiği dere vadisi boyunca götürüyor.

1 Ağustos 2009 Cumartesi

Bisiklet Gezisi- Karadeniz-Kerpe kıyıları


Son günlerde havaların güzel olmasından mıdır, yoksa yeni tur bisikletimin cazibesinden midir bilemiyorum; sürekli bisikletle gezmek, pedal çevirmek, onun üstünde olmak istiyordum.
Geçen pazar günü (26 temmuz) yeni bisikletimi uzun turda deneme arzusuyla yanıp tutuşuyordum. Bisiklet benim için bir tutku olmuştu. Hani derler ya ''Adrenalin bağımlısı'' biriydim ben de artık!
Forumdan arkadaş Dr.Serhad'ı aradım ve yapabileceğimiz tur alternatiflerini sıraladım. Uzatmayayım, sonuçta Yalova'ya gitmeye karar verdik. Yalova'dan da Çınarcık'a gitme gafletine düştük. Yolları dar, yazlıkçı trafiği korkunç, pazar günü... Sonuçta o gün ben; aşırı yorgun, son km.'lerde adeta bitkin ve bir günde 155 km. bisiklet sürmüş olarak eve vardım.
Pazartesi günü dinlendim. Ve Kerpe'de yazlıkta bulunan genç arkadaşım Berk'i aradım ve yarın Kerpe'ye gelmek istediğimi belirttim...